Stichting Onze DROOM

BrummenKledinguitgifte op 12 november 2022 van 11.00-15.00 uur, Egelantier 11a Brummen.    (zie Kledinguitgifte)

Voor mensen met een laag te besteden inkomen en voor iedereen die kleding een 2e kans wil geven.
Inleveren kleding op dinsdag 8 november van 14.00-17.00 en van 19.00-20.00 uur bij Ontmoeting Onze DROOM, Egelantier 11 A te Brummen.
Gevraagd: Dames & Heren Herfst en Winter Kleding, schoeisel, tassen en kledingaccessoires voor de Kledinguitgifte op zaterdag 12 november 2022 van 11.00-15.00 uur bij Ontmoeting Onze DROOM, Egelantier 11A te Brummen.


************************************************************************************************************************************

Lift je leven

Een twaalf wekelijks programma van tweeëneenhalf uur is mogelijk bij Ontmoeting Onze DROOM of elders op locatie.

Een duurzame leefstijl met Lift je leven www.stichtinglift.nl

Lift je leven

Wil je geld overhouden en gezonder leven?
Tijd om het roer om te gooien?
Wil je niet langer bezig zijn om financieel de eindjes aan elkaar te knopen?
De huidige klimaatcrisis, de gezondheidscrisis en de economische crisis kunnen je somber maken.
Of je kiest juist in deze tijd voor actie.
Kies voor mogelijkheden die je zelf kan veranderen.
Verander je leefstijl en verander je wereld.
Goed met Geld, Groen en Gezondheid

Dr. Jeanine Schreurs van Stichting Lift heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om je leefstijl blijvend aan te passen. Deze duurzame leefstijl is vertaald in het actieprogramma ‘Lift je leven’. Het programma bestaat uit drie pijlers: Goed met Geld, Goed met Groen en Goed met je Gezondheid. Zo kun je je leefstijl, jezelf en de wereld beter en mooier maken, blijvend!
De Universiteit van Maastricht heeft onderzoek gedaan naar het programma en aangetoond dat het een effectief programma is. Zo ervaren deelnemers minder stress en waarderen ze het programma met een 8,6.
Meer dan 1.400 mensen deden al mee en hebben hun leefstijl duurzaam veranderd! Geld Groen Gezondheid
Het programma
Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten. Je werkt in een vaste groep van ongeveer 8 personen. De groep komt iedere week bij elkaar. Na afronding ontvang je het Lift je leven certificaat van deelname.
Voor wie? Het programma is bedoeld voor iedereen die klaar is voor een duurzame verandering van zijn leefstijl. Heb je een open houding om te leren en te werken aan persoonlijke doelen? Dan is het Lift je leven programma iets voor jou.
Wat zijn de resultaten?
 Je kan concrete doelen stellen en je weet deze te realiseren
 Je wordt sterker en positiever
 Je pakt je problemen beter aan
 Je bent je meer bewust van jezelf en je omgeving
 Je gaat beter om met Geld, Groen en je Gezondheid
 Je leert nieuwe mensen kennen

Wie zijn we?
Stichting Lift is opgericht in 2012 en is in het hele land actief. Met het Lift je leven programma helpen we mensen een duurzame leefstijl te ontwikkelen. Dit doen we zonder winstoogmerk.
Het kwaliteitshuis
Het kwaliteitshuis van Lift bestaat uit coaches, gekwalificeerde begeleiders en gecertificeerde organisaties. Stichting Lift werkt door heel Nederland met Lift je leven coaches die als zelfstandige actief zijn. Gecertificeerde organisaties werken met speciaal opgeleide begeleiders die zelfstandig het Lift je leven programma geven binnen de eigen organisatie. We organiseren jaarlijks inspiratiedagen voor onze coaches en begeleiders.
Actief leren
Een duurzamer leefstijl en een duurzame wereld klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Dat vraagt in ieder geval om een blijvende verandering van ons gedrag. En dat heeft tijd nodig. Gedragsverandering is dan ook de basis van het Lift je leven actieprogramma. Dat noemen we ‘actief leren’.
De effectenbloem
Aan het begin van het programma vul je de ‘effectenbloem’ in. Hieruit kies je met welke onderwerpen je aan de slag gaat. In 12 weken werk je aan het verbeteren van je eigen thema’s op het gebied van Geld, Groen en Gezondheid.
In een groep
Het programma volg je niet alleen. De kracht zit ‘m in de groepsbijeenkomsten. Van elkaar kun je namelijk veel leren. De verhalen die je hoort en reflecties van anderen die je ontvangt, helpen je om meer bewust te worden van je gedrag en dat ook te veranderen. Op die manier kun je valkuilen en patronen van anderen maar ook van jezelf herkennen.


Actieve begeleiding
Elke groep wordt begeleid door een begeleider. De begeleider neemt ook deel aan de oefeningen en zorgt ervoor dat je samen wekelijks naar de resultaten kijkt. Je leert eerlijk naar jezelf te kijken en haalbare doelen te stellen.
Een positieve houding
We werken vanuit een positieve houding. We kijken naar elkaars unieke kwaliteiten en helpen elkaar om ieders persoonlijke doelen te bereiken. We vieren met elkaar de persoonlijke successen. Dat maakt het een krachtig programma en zorgt ervoor dat je tot het einde toe gemotiveerd blijft .
**********************************************************************************************************************************

NATUURLIJK GEZOND: ZELFVOORZIENEND LEVEN MET RESPECT VOOR DE NATUUR 

(vol : aanmelden niet meer mogelijk)
BRUMMEN –Onze DROOM start op 5 november 2022 het Programma Natuurlijk Gezond op 14 zaterdagmiddagen van november tot augustus 2023: Tien bijeenkomsten in het bos in Leuvenheim/ Spankeren met Mirjam Scholten van “Kruidenkunst” met ondersteuning van Carry Nijland en Sonja Leemkuil van St. Onze DROOM, één bijeenkomst in Voedselbos De Nieuwe Erven en één bijeenkomst bij Biologisch Dynamisch Landbouwbedrijf De Meander in Brummen en twee bijeenkomsten in Oeken, in het bos en in de tuin met Marita Klein.
Het Programma Natuurlijk Gezond is in het kader van het lokaal Preventieakkoord ‘Samen gezond in de gemeente Brummen’ mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen.
In de veertien bijeenkomsten wordt maandelijks op twee zaterdagmiddagen kennis overgedragen van o.a. wilde planten of paddenstoelen die we plukken en verwerken tot heerlijke hapjes en gerechten, kruiden en wilde theemengsels en goede natuur verzorgingsproducten.

Mirjam Scholten: “We gaan elke bijeenkomst wandelen in de natuur en sluiten af met een interessant praktijkgedeelte. De ene keer gaan de deelnemers naar huis met een zelfgemaakt product of leren ze een voedzame maaltijd te maken met het gebruik van “wilde” planten (ook wel gezien als onkruid), die veel voorkomen in onze eigen tuin en omgeving.
Iedereen uit de gemeente Brummen (jong en oud), die gezonder wil eten, educatief wil wandelen en leren gebruik te maken van wat de natuur ons biedt en meer wil bewegen door wandelen of fietsen is welkom om mee te doen.
De eigen bijdrage voor de 14 bijeenkomsten is € 140.
Wil je meedoen? Opgave voor 26 oktober a.s.
Voor meer informatie bel of app Sonja Leemkuil 06-10658315 of mail st.onzedroom@gmail.com
************************************************************************************************************************************

Na zes-en-half jaar is de prachtige plek  Meidoornlaan 18a/b ons stekkie geworden, waarvan 2,5 jaar op 18a en 4 jaar op 18b bij Harmonie Orkest Brummen, en moeten we met pijn en verdriet de Meidoornlaan verlaten.
Gelukkig kan en gaat Onze DROOM door! De verhuizing is een feit!
Dankzij het geweldige aanbod van RIWIS GGZ kunnen we doorgaan met ons mooie werk en verhuizen we met Onze DROOM Ontmoetingen en activiteiten naar Egelantier 11a in Brummen.
Ontmoeting, Samenzijn, Samen eten, -handwerken, -bewegen, -schilderen, - bloemschikken, Repair Café Brummen, Kledinguitgifte, de cursus Lift je Leven en het inzamelen van doppen, mobiele telefoons en andere zaken voor goede doelen behoren nu tot de vaste activiteiten van Onze DROOM.
In september starten we met een Jaarprogramma Natuurlijk Gezond, i.s.m. en op locaties in Brummen met Kruidenkunst in Spankeren, het Voedselbos Brummen, De Meander in Brummen, Onze DROOM en met Marita in Oeken. Dit Jaarprogramma  is mogelijk door de subsidie uit het Preventieakkoord Samen Gezond in de gemeente Brummen.
Het bestuur en de vrijwilligers en zeker de bezoekers van Ontmoeting Onze DROOM hopen op de Egelantier 11a een onbezorgde en actieve toekomst tegemoet te gaan en nodigen ieder uit een kopje koffie/thee te komen drinken tijdens de ontmoetingsdagen.
De officiële opening zal op 22 september 2022 worden georganiseerd.


Wilt u informatie, de nieuwsbrief ontvangen of Vriend van St. Onze DROOM worden? Laat het ons weten per mail st.onzedroom@gmail.com of per telefoon 0610658315.
Het programma staat binnenkort ook op www.onzedroombrummen.nl


Ons eigen stekkie:


**************************************************************************************

Ons Plan 

De provincie Gelderland heeft onze subsidieaanvraag op 14 juni 2019 goedgekeurd en we krijgen de subsidie voor de activiteiten

Samen koken en eten. Met nieuwe mensen en met de vaste bezoekers maaltijden gaan bereiden en gezamenlijk de maaltijd gebruiken.

Fruit, groente - en kruidentuin aanleggen en groente en kruiden kweken.

Repair Café Brummen; Repareren en herstellen en maken/ oppimpen van kleding samen met kinderen en jongeren.

Stichting Onze DROOM heeft nog heel veel dromen en plannen. 

Allereerst een eigen ruimte, waar alle bestaande activiteiten kunnen worden uitgebreid en we ons plan kunnen uitwerken.