Stichting Onze DROOM

Brummen
NIEUWSBRIEF SEPTEMBER / OKTOBER 2023 Stichting Onze DROOM
Welkom bij Onze DROOM, alle weken / maanden van het jaar!
De ontmoetingen, lunches op donderdag en de warme maaltijden op de woensdagen zijn gewoon doorgegaan in juli en augustus!
In september beginnen we weer met de creatieve activiteiten, bloemschikken, schilderen, muziek etc.
7,5 jaar Onze DROOM Met de vaste 2023 bezoekers en vrijwilligers van Ontmoeting Onze DROOM zijn we op de met ballonnen versierde fiets/scootmobiel en met bezoekers in 1 auto op weg gegaan naar Theetuin De Kronkelwaard in Cortenoever. Helaas konden een aantal bezoekers door ziekte of andere afspraken niet mee.
Bij De Kronkelwaard hebben we met 22 bezoekers genoten van ’t Kronkelwaardje. We hebben genoten!
De ZomerMarkt op zaterdag 12 augustus j.l. was een groot succes. Diverse leuke spullen, woonaccessoires, gereedschap, snuisterijen, eigengemaakte spullen, zomerkleding/schoeisel, breigaren, hebben een nieuwe eigenaar.
De Bespaarhulp was bij Onze DROOM om voorlichting te geven over hulp bij energie besparen. Via de gemeente kunt u gratis hulp, tips en energiebesparende middelen krijgen om uw huis energiezuiniger te maken. Deze actie is voor huurders.  De bespaarhulp is al bij een aantal bezoekers op bezoek geweest en ieder is zeer tevreden over de gegeven hulp.
Brei&Haakclub Vanaf 1 september is het breien, haken, handwerken weer op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur.
Samen eten: Iedere woensdag en zondag 10 + 24 sept. en 8 + 22 oktober eten we samen van 17.00 - 19.30 uur soep, maaltijd, toetje en koffie/thee na.
Burendag Op 24 september vieren we Burendag en 7,5 jaar Onze DROOM
Van 10.00-12.00 uur nodigen we de buren, bezoekers, vrijwilligers, die mee willen helpen aan het opfleuren van het terras en de tuin uit om te helpen. We sluiten de morgen af met soep en een broodje.
Wil je meehelpen dan horen we dat graag uiterlijk 21 september a.s.
Inloop feestmiddag 24 september van 15.00-17.00 uur voor genodigden. We nodigen -oud- bezoekers, donateurs, sponsors en Vrienden van Onze DROOM uit voor een gezellige middag. Zij die mee willen kunnen blijven voor de bbq.
BBQ 24 september van 17.00-19.00 uur hebben we met de genodigden: bezoekers, sponsors en donateurs een bbq.
Repair Café Brummen wordt gehouden op de 4e donderdag van de maand, van 10.00-12.00 uur: 28 september en 24 oktober.
Is er tussendoor iets stuk, dan kan in overleg een afspraak gemaakt worden.
EAPN Nederland-  European Anti Poverty Network Nederland
Zoals jullie weten is Sonja actief bij EAPN Nederland en EAPN Europa. Op 22 en 23 september komt de NL delegatie naar Ontmoeting Onze DROOM.
Muziek In oktober is er muziek met Els.
Kledingbeurs dames en heren Herfst/Winter Kleding-schoeisel etc.
21 oktober van 11.00 – 15.00 uur.
Inbreng van goede en schone kleding / schoeisel etc. kan bij Onze DROOM op
maandag 16 okt. van 10.00-12.00 uur, dinsdag 17 okt. van 13.00-16.00 uur, woensdag 18 okt. van 19.00-20.00 uur.
17 oktober is het Wereld Armoededag.
Lift je Leven Uitreiking  deelnamecertificaten aan de deelnemers van de laatste 2 groepen op 23 oktober om 14.00 uur.
Nieuw Lift je Leven Programma start op vrijdag 20 oktober 2023 op locatie bij Onze DROOM. Wil je meer informatie of heb je interesse om mee te doen dan horen we dat graag.
Donaties
Dankbaar, blijven en zijn we voor de bijdragen van donateurs/sponsors, “Vrienden van Onze DROOM”. Dankzij hun donaties/ giften  kunnen we elkaar wekelijks blijven ontmoeten. Ook dankbaar zijn we met Riwis GGZ voor het gebruik van hun locatie.
Vrienden van Onze DROOM
Voor een donatie van minimaal 10 euro per jaar wordt je Vriend van Onze DROOM. Zolang de voorraad strekt ontvangt u een vrolijk gestipte kop en schotel met het logo van Brummen, handwerk van Karin. De voormalige koffiekopjes van de gemeente Brummen worden zo hergebruikt.
Met dank aan alle vrijwilligers en iedereen die ons helpt, steunt en een warm hart toedraagt, wensen we je/u mooie maanden met veel ontmoetingen!
Info, contact en opgave maaltijden en activiteiten:
Mail st.onzedroom@brummen.nl of app/bel Sonja Leemkuil of kom naar Onze DROOM tijdens de openingstijden.
Stichting Onze DROOM p/a Vinkenstraat 30 6971 XR  Brummen
T 0610658315 Bezoekadres Egelantier 11a - 6971 NA Brummen  st.onzedroom@gmail.com www.st.onzedroombrummen.nl
KvK 66216982 RABO NL23 RABO 0308962877


Kledingbeurs op 21 oktober 2023 van 11.00-15.00 uur, Egelantier 11a Brummen. 
zie Kledinguitgifte

Voor mensen met een laag te besteden inkomen en voor iedereen die  dames en heren Herfst/Winter Kleding-schoeisel etc. een 2e kans wil geven.

Gevraagd: Dames & Heren Herfst en Winter Kleding, schoeisel, tassen en kledingaccessoires voor de Kledinguitgifte op zaterdag 21 oktober 2023 van 11.00-15.00 uur bij Ontmoeting Onze DROOM, Egelantier 11A te Brummen.

Inleveren kleding etc. kan op maandag 16 okt. van 10.00-12.00 uur, dinsdag 17 okt. van 13.00-16.00 uur, woensdag 18 okt. van 19.00-20.00 uur bij Ontmoeting Onze DROOM, Egelantier 11 A te Brummen.

************************************************************************************************************************************

Wil je meedoen aan het Lift je leven Programma  Start 20 oktober 2023? 

Een twaalf wekelijks programma van tweeëneenhalf uur is mogelijk bij Ontmoeting Onze DROOM of elders in de gemeente Brummen op locatie. Start 20 oktober 2023

Een duurzame leefstijl met Lift je leven www.stichtinglift.nl

Lift je leven

Wil je geld overhouden en gezonder leven?
Tijd om het roer om te gooien?
Wil je niet langer bezig zijn om financieel de eindjes aan elkaar te knopen?
De huidige klimaatcrisis, de gezondheidscrisis en de economische crisis kunnen je somber maken.
Of je kiest juist in deze tijd voor actie.
Kies voor mogelijkheden die je zelf kan veranderen.
Verander je leefstijl en verander je wereld.
Goed met Geld, Groen en Gezondheid

Dr. Jeanine Schreurs van Stichting Lift heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld om je leefstijl blijvend aan te passen. Deze duurzame leefstijl is vertaald in het actieprogramma ‘Lift je leven’. Het programma bestaat uit drie pijlers: Goed met Geld, Goed met Groen en Goed met je Gezondheid. Zo kun je je leefstijl, jezelf en de wereld beter en mooier maken, blijvend!
De Universiteit van Maastricht heeft onderzoek gedaan naar het programma en aangetoond dat het een effectief programma is. Zo ervaren deelnemers minder stress en waarderen ze het programma met een 8,6.
Meer dan 1.400 mensen deden al mee en hebben hun leefstijl duurzaam veranderd! Geld Groen Gezondheid
Het programma
Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten. Je werkt in een vaste groep van ongeveer 8 personen. De groep komt iedere week bij elkaar. Na afronding ontvang je het Lift je leven certificaat van deelname.
Voor wie? Het programma is bedoeld voor iedereen die klaar is voor een duurzame verandering van zijn leefstijl. Heb je een open houding om te leren en te werken aan persoonlijke doelen? Dan is het Lift je leven programma iets voor jou.
Wat zijn de resultaten?
 Je kan concrete doelen stellen en je weet deze te realiseren
 Je wordt sterker en positiever
 Je pakt je problemen beter aan
 Je bent je meer bewust van jezelf en je omgeving
 Je gaat beter om met Geld, Groen en je Gezondheid
 Je leert nieuwe mensen kennen

Wie zijn we?
Stichting Lift is opgericht in 2012 en is in het hele land actief. Met het Lift je leven programma helpen we mensen een duurzame leefstijl te ontwikkelen. Dit doen we zonder winstoogmerk.
Het kwaliteitshuis
Het kwaliteitshuis van Lift bestaat uit coaches, gekwalificeerde begeleiders en gecertificeerde organisaties. Stichting Lift werkt door heel Nederland met Lift je leven coaches die als zelfstandige actief zijn. Gecertificeerde organisaties werken met speciaal opgeleide begeleiders die zelfstandig het Lift je leven programma geven binnen de eigen organisatie. We organiseren jaarlijks inspiratiedagen voor onze coaches en begeleiders.
Actief leren
Een duurzamer leefstijl en een duurzame wereld klinkt mooi, maar hoe doe je dat? Dat vraagt in ieder geval om een blijvende verandering van ons gedrag. En dat heeft tijd nodig. Gedragsverandering is dan ook de basis van het Lift je leven actieprogramma. Dat noemen we ‘actief leren’.
De effectenbloem
Aan het begin van het programma vul je de ‘effectenbloem’ in. Hieruit kies je met welke onderwerpen je aan de slag gaat. In 12 weken werk je aan het verbeteren van je eigen thema’s op het gebied van Geld, Groen en Gezondheid.
In een groep
Het programma volg je niet alleen. De kracht zit ‘m in de groepsbijeenkomsten. Van elkaar kun je namelijk veel leren. De verhalen die je hoort en reflecties van anderen die je ontvangt, helpen je om meer bewust te worden van je gedrag en dat ook te veranderen. Op die manier kun je valkuilen en patronen van anderen maar ook van jezelf herkennen.


Actieve begeleiding
Elke groep wordt begeleid door een begeleider. De begeleider neemt ook deel aan de oefeningen en zorgt ervoor dat je samen wekelijks naar de resultaten kijkt. Je leert eerlijk naar jezelf te kijken en haalbare doelen te stellen.
Een positieve houding
We werken vanuit een positieve houding. We kijken naar elkaars unieke kwaliteiten en helpen elkaar om ieders persoonlijke doelen te bereiken. We vieren met elkaar de persoonlijke successen. Dat maakt het een krachtig programma en zorgt ervoor dat je tot het einde toe gemotiveerd blijft .
**********************************************************************************************************************************

NATUURLIJK GEZOND: ZELFVOORZIENEND LEVEN MET RESPECT VOOR DE NATUUR 

(vol : aanmelden niet meer mogelijk)
BRUMMEN –Onze DROOM start op 5 november 2022 het Programma Natuurlijk Gezond op 14 zaterdagmiddagen van november tot augustus 2023: Tien bijeenkomsten in het bos in Leuvenheim/ Spankeren met Mirjam Scholten van “Kruidenkunst” met ondersteuning van Carry Nijland en Sonja Leemkuil van St. Onze DROOM, één bijeenkomst in Voedselbos De Nieuwe Erven en één bijeenkomst bij Biologisch Dynamisch Landbouwbedrijf De Meander in Brummen en twee bijeenkomsten in Oeken, in het bos en in de tuin met Marita Klein.
Het Programma Natuurlijk Gezond is in het kader van het lokaal Preventieakkoord ‘Samen gezond in de gemeente Brummen’ mogelijk gemaakt door de gemeente Brummen.
In de veertien bijeenkomsten wordt maandelijks op twee zaterdagmiddagen kennis overgedragen van o.a. wilde planten of paddenstoelen die we plukken en verwerken tot heerlijke hapjes en gerechten, kruiden en wilde theemengsels en goede natuur verzorgingsproducten.

Mirjam Scholten: “We gaan elke bijeenkomst wandelen in de natuur en sluiten af met een interessant praktijkgedeelte. De ene keer gaan de deelnemers naar huis met een zelfgemaakt product of leren ze een voedzame maaltijd te maken met het gebruik van “wilde” planten (ook wel gezien als onkruid), die veel voorkomen in onze eigen tuin en omgeving.
Iedereen uit de gemeente Brummen (jong en oud), die gezonder wil eten, educatief wil wandelen en leren gebruik te maken van wat de natuur ons biedt en meer wil bewegen door wandelen of fietsen is welkom om mee te doen.
De eigen bijdrage voor de 14 bijeenkomsten is € 140.
Wil je meedoen? Opgave voor 26 oktober a.s.
Voor meer informatie bel of app Sonja Leemkuil 06-10658315 of mail st.onzedroom@gmail.com
************************************************************************************************************************************

Na zes-en-half jaar is de prachtige plek  Meidoornlaan 18a/b ons stekkie geworden, waarvan 2,5 jaar op 18a en 4 jaar op 18b bij Harmonie Orkest Brummen, en moeten we met pijn en verdriet de Meidoornlaan verlaten.
Gelukkig kan en gaat Onze DROOM door! De verhuizing is een feit!
Dankzij het geweldige aanbod van RIWIS GGZ kunnen we doorgaan met ons mooie werk en verhuizen we met Onze DROOM Ontmoetingen en activiteiten naar Egelantier 11a in Brummen.
Ontmoeting, Samenzijn, Samen eten, -handwerken, -bewegen, -schilderen, - bloemschikken, Repair Café Brummen, Kledinguitgifte, de cursus Lift je Leven en het inzamelen van doppen, mobiele telefoons en andere zaken voor goede doelen behoren nu tot de vaste activiteiten van Onze DROOM.
In september starten we met een Jaarprogramma Natuurlijk Gezond, i.s.m. en op locaties in Brummen met Kruidenkunst in Spankeren, het Voedselbos Brummen, De Meander in Brummen, Onze DROOM en met Marita in Oeken. Dit Jaarprogramma  is mogelijk door de subsidie uit het Preventieakkoord Samen Gezond in de gemeente Brummen.
Het bestuur en de vrijwilligers en zeker de bezoekers van Ontmoeting Onze DROOM hopen op de Egelantier 11a een onbezorgde en actieve toekomst tegemoet te gaan en nodigen ieder uit een kopje koffie/thee te komen drinken tijdens de ontmoetingsdagen.
De officiële opening zal op 22 september 2022 worden georganiseerd.


Wilt u informatie, de nieuwsbrief ontvangen of Vriend van St. Onze DROOM worden? Laat het ons weten per mail st.onzedroom@gmail.com of per telefoon 0610658315.
Het programma staat binnenkort ook op www.onzedroombrummen.nl


Ons eigen stekkie:


**************************************************************************************

Ons Plan 

De provincie Gelderland heeft onze subsidieaanvraag op 14 juni 2019 goedgekeurd en we krijgen de subsidie voor de activiteiten

Samen koken en eten. Met nieuwe mensen en met de vaste bezoekers maaltijden gaan bereiden en gezamenlijk de maaltijd gebruiken.

Fruit, groente - en kruidentuin aanleggen en groente en kruiden kweken.

Repair Café Brummen; Repareren en herstellen en maken/ oppimpen van kleding samen met kinderen en jongeren.

Stichting Onze DROOM heeft nog heel veel dromen en plannen. 

Allereerst een eigen ruimte, waar alle bestaande activiteiten kunnen worden uitgebreid en we ons plan kunnen uitwerken.